Prezentare

        Just Insolv SPRL a fost înființată în 2015 având ca obiectiv exercitarea profesiei de practician în insolvență.

Întreaga activitate se desfășoară sub conducerea și administrarea celor 2 asociați: av. Ileana Cismaru și av. Oprescu Ioana, membri ai Baroului Prahova și ai Uniunii Naționale a Practicienilor în Insolvență.

      Just Insolv SPRL este o societate specializata in redresare si reorganizare judiciara a societatilor aflate in dificultati economice si conducerea procedurilor de prevenire a insolventei si de insolventa astfel cum sunt ele legiferate de Codul insolventei.

       Pentru societatile comerciale care intampina probleme economice legate de plata datoriilor catre Bugetele de stat, banci, societati de leasing, furnizori, societatea noastra profesionala poate veni in sprijinul acestora prin gasirea de solutii juridice si economice, in cadrul unei proceduri de insolventa, si anume a reorganizarii judiciare sau a unei proceduri de prevenire a insolventei.

Legea nr. 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolventei si de insolventa prevede procedura reorganizarii judiciare, ca masura de redresare a activitatii economice a unei societati aflate in insolventa sau intr-o stare iminenta de insolventa (acordul de restructurare si concordatorul preventiv).

Orice societate comerciala care are datorii mai mari de 50.000 lei poate solicita deschiderea procedurii insolventei si poate sa isi aleaga administratorul judiciar.

► De la data deschiderii procedurii insolventei se suspenda orice executare impotriva acelei societati, se ridica popririle aplicate pe conturile societatii si nu mai curg dobanzile si penalitatile. 

► Dupa deschiderea procedurii insolventei, societatea comerciala, care a solicitat deschiderea, poate sa propuna si sa intocmeasca un plan de reorganizare; acest plan de reorganizare poate fi propus si de administratorul judiciar.

Reorganizarea judiciara este procedura care se aplica unei societati comerciale in vederea achitarii datoriilor acestuia, conform programului de plata a creantelor.

► Planul de reorganizare poate fi intocmit cu plata partiala a creantelor, deci se poate propune un plan de reorganizare prin care sa nu se achite anumite datorii partial sau total.

► Durata planului de reorganizare este de 4 ani. În cazul reorganizării judiciare, activitatea debitoarei este condusă de către un administrator special numit de către asociaţii societăţii, care poate fi chiar fostul administrator. Astfel, conducerea activităţii societatii poate fi continuata de fostele organe de conducere ale debitoarei, sub supravegherea administratorului judiciar.

             

      ECHIPA JUST INSOLV

Operatiunile de reorganizare gestionate de Just Insolv SPRL se realizeaza de o echipa de persoane avizate, si anume: trei avocati membri ai Baroului Prahova, doi experti contabili, trei experti evaluatori, doua societati cu activitate de evaluare, trei  societati cu activitate de arhivare, patru angajati.

Mentionam ca societatea noastra este atestata de UNPIR cu certificat de inregistrare nr. RFO II 0797/09.01.2015 fiind asigurati profesional de Generali conform contractului de asigurare nr.010000032400 si atestatul valabil pana la 31.12.2023.

Cei doi asociati coordonatori ai Just Insolv SPRL, I. Cismaru si I. Oprescu, au calitatea, asa cum am aratat, atat de practicieni in insolventa, activand in Filiala Prahova a UNPIR, cat si de avocati in Baroul Prahova, si pot sa va asigure asistenta juridica in domeniul:

  • insolventei               • dreptului comercial              • contenciosului administrativ si fiscal.

Precizam ca cei 2 avocati au activat cu succes in diverse litigii generate de insolventa/reorganizare judiciara/faliment, dar si in litigii de drept comercial si de drept contencios administrativ si fiscal.

Date de contact: telefon 0344104525, fax 0344104524 sau prin email: justinsolv@gmail.com.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *